Megablast- božićna produkcija

Budući da svi klubovi i grupe koje se bave nekom vrstom javnih nastupa oko Božića održavaju prigodna događanja, tradicionalnu božićnu produkciju nije propustio održati ni Megablast, jedan od najtrofejnijih plesnih klubova na ovim prostorima. Ovi višestruki državni, europski i svjetski prvaci u  break danceu, disco danceu, hip-hopu, electric boogieu i show danceu svojim su raznovrsnim koreografijama oduševili prepunu dvoranu Srednjih škola u Velikog Gorici.

U božićnoj produkciji sudjelovali su svi članovi kluba, njih otprilike 350, i upravo je to bila jedinstvena prilika da sve generacije pokažu što su pripremale još od jeseni. Njihov mali spektakl događaj je prilagođen svim dobnim skupinama i prilika za obiteljsko druženje.

IMG_6723

Izvor: autorska fotografija/ Megablast

IMG_6733

Izvor: autorska fotografija/ Megablast

Uz nove uspjehe koje će zasigurno i dalje nizati, ove promotore urbane kulture u 2013. godini očekuje i obilježavanje 20. godišnjice postojanja i djelovanja na plesnoj sceni. Voditelj kluba, Gordan Križaj, pozvao je sve fanove ovoga kluba i ovakve vrste plesa da prate događanja koja će biti vezana uz proslavu jubilarne godišnjice. Pripremaju se dva veća te mnoštvo manjih programa, a sami počeci ovih pionira breakdancea u Hrvatskoj bit će moguće vidjeti na posebnim videomaterijalima koji su također u pripremi.

Megablast je odavno postao sinonim za dobar ples te ste njihove nastupe mogli vidjeti i na audicijama u emisijama poput Supertalenta. Također, jedan je od klubova koji se ističe svojim humanitarnim radom, a popis događaja i institucija kojima su dali svoj doprinos plesnim radionicama je podugačak: odjel za prevenciju socijalno neprihvatljivog ponašanja grada Velike Gorice, organizacija Vladimir Nazor iz Zagreba, Caritas u Brezovici, Centar za cerebralnu paralizu u Dubravi, popravni domovi u Dugavama i Folnegovićevu naselju itd.

IMG_7099

Izvor: autorska fotografija/ Megablast

Glazba i ples jedina su i najbolja droga koja je mladima potrebna stoga Megablast ne propušta priliku da promovira svoj rad na akcijama poput „Sportom protiv ovisnosti“, na koncertu „Djeci junaka“ ili na promociji knjige našeg najpoznatijeg stručnjaka za ovisnosti i alkoholizam, dr. Slavka Sakomana.

IMG_6815

Izvor: autorska fotografija/ Megablast

IMG_6824

Izvor: autorska fotografija/ Megablast

Protekla je godina za Meglablast prošla u znaku mnogo rada i pozitivnih promjena. Straha za urbane plesove nema jer interes za njima kontinuirano raste, a uz takve mlade snage teško da će ijedno natjecateljsko finale proći bez njih. Ovakve vrste plesa potiču zdravu konkurenciju među mladima i povećavaju njihovo samopouzdanje, a kod nas klubova koji se bave urbanim plesovima ne manjka.

Ova velika sretna obitelj svoju je božićnu produkciju završila uz jak vrisak i opće oduševljenje onih najmlađih zaplesavši uz najveći prošlogodišnji hit, Gangam style.

2 thoughts on “Megablast- božićna produkcija

  1. Sviđa mi se cijela priča oko tih modernih plesova, koji su kod nas i postali popularniji dolaskom Supertalenta, tj. dobili su dio medijskog prostora, manje nego što su zaslužili, ali više nego što su imali. Fotografije su jednostavno genijalne, a klinci preslatki! 🙂

  2. Hahaha, vjerovala ili ne, neki koraci su mi poznati! 😀 Davno, davno…još u srednjoj školi i ja sam se malo bavila modernim plesom…grupa se tad zvala Beat street..kasnije Roxy. Vodio ju je Goran Goričanec. Iz svog iskustva mogu reći da je bavljenje modernim plesom, pogotovo u tim godinama, za klince super stvar. Općenito, sve što mladež miče od igrica, droge i alkohola je super stvar. I koliko se sjećam, treninzi su poprilično zahtjevni. Treba tu puno karaktera i volje. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s